Deseti živi adventski vijenac u Čitluku

Maturanti Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića Čitluk deseti su put zaredom u dvorištu škole izradili „živi adventski vijenac“. U suradnji s profesoricom Sandom Sušac, učenici 45. generacije maturanata svojim su tijelima oblikovali adventski vijenac i time najavili početak adventa, te još jednom pokazali svoju kreativnost. Prof. Sanda Sušac je za program Radiopostaje Mir Međugorje podijelila svoje dojmove.

”Jako sam sretna što smo danas po ovom divnom danu formirali deseti živi adventski vijenac. Ideja je nastala 2012., vođeni mišlju da maturanti urade nešto neobično, nešto drugačije za advent. Vrlo rado se odazovu, i nekakva poruka bi bila da smo mi došašće jedni drugima. I ako nije tako svo ono blještavilo  okolo gubi smisao”, kazala je prof. Sanda Sušac, a maturant Ivan Sivrić izrazio je zadovoljstvo što je sudjelovao u ovome događaju.

”Ponosan sam što sam mogao biti dio ovog živog vijenca. Nedavno kada nam je prof. Sanda  ovo spomenula bili smo malo skeptični. S obzirom da nam je spomenula da je ovo jubilarna deseta obljetnica, rado smo se odazvali pozivu, bila je lijepa atmosfera,nadam se da će iduće generacije uživati kao i mi”, kazao je Ivan Sivrić.

Tekst: Dragana Pavlović
Foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne