26.3 C
Međugorje
28.05.2222.

FOTO: Dompesova humanitarna pomoć iz Mostara stigla u Ukrajinu

Hvala Bogu na putu je stvarno prošlo dobro i kroz BiH, Hrvatsku, Mađarsku, ušli smo u Ukrajinu i prvo kada ulazite u tu državu, vidite da je rat, jer vojska kontrolira granicu, i pušta te prvo vojska unutra, onda policija, i opet onda vojska

Nakon što je u travnju u Dompesu organiziran humanitarni ručak za pomoć ljudima u Ukrajini, u utorak 10. svibnja u 15 sati krenuo je šleper s prikupljenom pomoći. Na spomenutom ručku sudjelovalo je oko 170 ljudi, a prikupljeno je 5.400 KM pomoći. Zbog problema oko transakcije novca, fra Iko je odlučio ponovno pozvati franjevce u Ukrajini, kojih je tamo 70, i kupiti ono što im je najpotrebnije, odvesti pomoć i susresti se s njima. Zajedno sa svojim suradnicima fra Iko je na put krenuo jučer ujutro, a danas nam se javio s granice u ukrajinskoj oblasti Zakarpatska, blizu Poljske, te nam kazao kako je bilo na putu.

”Hvala Bogu na putu je stvarno prošlo dobro i kroz Bosni i Hercegovinu, Hrvatsku, Mađarsku, ušli smo u Ukrajinu, sada ovdje stojimo i prvo kada ulazite u tu državu, vidite da je rat, jer vojska kontrolira granicu, i pušta te prvo vojska unutra, onda policija, i opet onda vojska. Mi smo prešli granicu i čekamo da naš vozač Drago prođe sa šleperom, a s drugog pravca čekamo ukrajinskog provincijala i gvardijana samostana gdje ćemo odsjesti”, kazao nam je fra Iko Skoko, te dodao kako ga slike podsjećaju na devedesete, ”žene i djeca bježe preko granice, te se opraštaju od svojih supruga i očeva”.

Andrija Šego

 

Humanitarni konvoj iz Hercegovine za Ukrajinu

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne