FOTO: Dani kruha u Dječjem vrtiću ‘Sv. Mala Terezija – Majčino selo’

Djeca iz Dječjega vrtića “Sv. Mala Terezija – Majčino selo” u Bijakovićima već se danima pripremaju za proslavu Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Tako su učili kako pravilno postaviti stol, zatim im je u gostima bio kuhar Nikola, koji ih je učio praviti pizzu, potom su s tetama pravili palačinke, a u četvrtak, 28. listopada su se zajedno sa svojim prijateljima počastili raznim proizvodima od brašna, kao i sa brojnim hercegovačkim plodovima poput šipaka, ćuptera, sušenih smokava, oraha, mandarina…

U našem programu teta Darija Juričić i dječica su nas upoznali kako su oni proveli u vrtiću protekle dane, što su sve naučili i što ih je najviše zanimalo, a djevojčice Bruna i Ana su nam i izrecitirali jednu svoju pjesmu s kojom su pozdravili sve pekare i kuhare ovoga svijeta:

“Predstaviti ja se želim, pa vam sada svima velim,
ja sam kuhar od zanata, kuhača mi vrijedi zlata.

Tko god jesti puno voli, k meni odmah nek’ izvoli,
ima hrane za sve dosta, počastit ću svakog gosta.”

Ovim svečanostima dječica i njihove tete zahvaljuju Bogu za sve plodove zemlje kojem im je On tijekom godine podario. Djeca na taj način podižu svijest o važnosti poljoprivrede i zdravoj prehrani, a na taj način stvara se i pravilan odnos djeteta i prirode.

Za kraj, dječica su nam otpjevala još jednu pjesmu, a kako je to zvučalo poslušajte u prilogu, a donosimo i fotogaleriju obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne