Pava Ćorić: U najizazovnijoj godini Hercegovac u meni je proradio i uspjela sam!

Tko je god imao priliku upoznati Pavu zasigurno je osjetio njenu zaraznu pozitivnu energiju, široki osmijeh i izuzetnu karizmu koju ova mlada žena posjeduje. Pava Ćorić je mlada mostarska glazbenica i kantautorica. Ime je dobila po baki i iako ga kao tinejdžerica nije voljela sada je baš sretna zbog svog imena, koje joj je danas i umjetničko. Svoje prve glazbene korake napravila je u jednom restoranu kad je pred gostima pjevala s vilicom u ruci i već tada je pokazivala naznake da će pozornica biti njeno mjesto gdje će pokazati svoje talente.

Iako po struci logoped, pohađajući glazbenu školu, te nastupajući u mnogim mostarskim zborovima shvatila je da je glazba njen životni poziv i da je to ono što želi raditi. Odvažila se, spakirala kofere i svoju sreću odlučila potražiti u metropoli. U Zagreb je otišla neposredno prije pandemije koja je zadesila sva zanimanja, a glazbenike na poseban način, no za ovu upornu i tvrdoglavu Hercegovku ta prošla, izazovna godinu je ispala najbolja u životu do sada, kako sama kaže. A kako i ne bi? Pored glazbenih uspjeha koje je nizala i prilika koje je spremno dočekala i iskoristila, pandemijska godina joj je donijela i ljubav života.

Uspješno gradi samostalnu karijeru, nastupa s bendom Vinka Ćemeraša Talvi Tuuli kao klavijaturistica i prateći vokal, nedavno je potpisala ugovor s Croatija Recordsom, a uskoro izbacuje i novu pjesmu koju publika nakon odličnog prvog singla ”Ponekad” s nestrpljenjem iščekuje.

Pavine tajne, dogodovštine iz djetinjstva, te njene karakterne osobine s nama je podijelila Pavina sestra Ana koja je sretna što je Pava odlučila slijediti svoj san i graditi svoju glazbenu karijeru, a sreća i leži u činjenici da će sačuvati bubnjiće budući da s Pavom uz toliko pjevanja, sviranja i vježbanja nije uvijek bilo lako živjeti.

Pava za sebe kaže da nije tipična Mostarka i da nije tip koji može satima sjediti u suncu i ispijati kavu, ali da joj u Zagrebu nedostaje mostarska ležernost i ljudi s kojima je odrasla. Mostar je ukorijenjen u njoj i iako je mislila da joj neće nedostajati  s vremenom je nostalgija, kako kaže, sve veća.

Nama je za kraj razgovora preostalo samo poželjeti joj sreću i blagoslov u svemu što radi, a s njenom voljom, trudom i talentom u uspjeh uopće ne sumnjamo.

Cijelu emisiju ‘Živim svoje snove’, poslušajte na našem YouTube kanalu.

Antonija Bubalo

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne