Posjetite vodopad Kravica

Vodopad Kravica nalazi se na rijeci Trebižat. Udaljen je od Ljubuškog 7 km. To je jedinstvena prirodna ljepota koju je izgradila voda rijeke Trebižat prolazeći kroz krečnjačke terene i taložeći sedru.

Nadmorska visina rijeke Trebižat ispod vodopada iznosi 28 metara, dok je iznad vodopada 54 metra.
Vodopad na vrhu ima oblik polukruga širokog oko 120 metara, a sastavljen je od sedre. U ljetnom periodu zbog nižeg vodostaja u bazenu ispod slapa je moguće kupanje i uživanje u vodenim sportovima. U svako doba godine zbog velikih promjene u vodostaju i naravno promjeni vegetacije vodopad Kravica pruža različita i jedinstvena iskustva. Upravo zbog tih iskustva brojni se hodočasnici na putu prema Međugorju zaustave i uživaju u prirodnim bogatstvima prirode na ovom mjestu koji uistinu ostavljaju bez daha. Posjetite i vi ovaj biser u kamenu i stvorite životne uspomene.

Cijena ulaza posjetitelja na lokalitet Kravica dijeli se u tri kategorije i to: odrasli, grupe učenika od 7 do 18 godina starosti i djeca do 7 godina starosti.

U cijenu je uključena mogućnost posjete vodopadu “Koćuša“ i muzeju samostana na Humcu.
Za grupe koje broje 25 ili više posjetitelja odobrava se slobodan ulaz za vodiča grupe i vozača autobusa.

Agencije koje s JP „Parkovi“ d.o.o. Ljubuški imaju sklopljen ugovor o poslovnoj suradnji (dovođenje grupa turista tijekom godine) stječu pravo na agencijski popust u iznosu od 15%.

Besplatan ulaz u posjetiteljske zone imaju novinari uz prikaz važeće novinarske iskaznice sa fotografijom.
Ulaz u posjetiteljske zone se ne naplaćuje osobama koje imaju nekretnine u posjetiteljskim zonama, u smislu neometanog prilaza istima.

Foto: FB Kravica Oaza u kamenu

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne