23.4 C
Međugorje
13.06.2121.

Priznanja Hrvatskog društva katoličkih novinara dobili emisija Agape, Glasnik mira, Naša ognjišta, KTA…

U povodu 55. Svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija Hrvatsko društvo katoličkih novinara objavilo je danas (14. svibnja) imena dobitnika godišnjih nagrada i priznanja.

Među onima koji su dobili priznanja o obljetnicama je i emisija Agape Radiopostaje Mir Međugorje, koju uređuje i vodi fra Mario Knezović za 1000. emisiju i 20 godina postojanja. Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine iz Sarajeva dobila je prizanje za 25-godišnji jubilej, a međugorski časopis Glasnik mira za 15 godina izlaženja.

Za pola stoljeća izlaženja, između ostalih, priznanje je dobio hrvatski katolički mjesečnik iz Tomislavgrada Naša ognjišta.

Donosimo popis svih dobitnika:

Neno Kužina dobitnik je nagrade za životno djelo za dugogodišnji predani rad u pisanom, radijskom i TV novinarstvu, promičući pozitivna stajališta i pridonoseći širenju Radosne vijesti kako bi evanđeoskim porukama odgovorio izazovima vremena.

Fra Ivan Bradarić dobitnik je godišnje nagrade za primjereno korištenje modernih sredstava komunikacije u promicanju štovanja sv. Nikole Tavelića, posebice u vidu emisija „Timbar vire“.

Nagradu za najbolju mrežnu stranicu s kršćanskim sadržajem dobio je Centar za duhovnost za stranicu www.ignacije.hr.

Posebno priznanje za izuzetan doprinos hrvatskom medijskom prostoru svjedočenjem kršćanskih vrednota dobio je prof. dr. sc. Josip Grbac.

Posebno priznanje za dugogodišnje kvalitetno djelovanje u elektronskim i tiskanim medijima dobio je prof. dr. sc. Božidar Nagy.

Priznanje za kvalitetan novinarski rad u izvanrednim okolnostima uslijed potresa koji je pogodio Sisačku biskupiju dobio je predstojnik Ureda za odnose s javnošću Sisačke biskupije Stjepan Vego.

Priznanja o obljetnicama dobili su:

 • za 110 godina izlaženja  i promicanje vjerskih tema među Hrvatima u Gradišću: Hrvatske novine, Tjednik Gradišćanskih Hrvata
 • za 70 godina izlaženja i promicanje vjerskih tema u hrvatskome iseljeništvu: Matica, Mjesečna revija Hrvatske matice iseljenika
 • za 55 godina izlaženja: Mak, Mali koncil, Dječji mjesečni list
 • za 50 godina izlaženja: Dobar Otac Antić, Glasilo Vicepostulature sluge Božjega fra Ante Antića, Split; Ljudima prijatelj, Glasnik svetog Leopolda Bogdana Mandića; Naša ognjišta, Hrvatski katolički mjesečnik; Vjesnik biskupa Langa, List bogoslova Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu
 • za 40 godina izlaženja: Ladonja, Vjerski informativno-kulturni list, Pazin
 • za 30 godina izlaženja i promicanje vjerskih tema u hrvatskome iseljeništvu: Hrvatski iseljenički zbornik, Godišnjak HMI
 • za 30 godina izlaženja i za unapređenje vjerskog života Hrvata u Mađarskoj od Gradišća do Bačke: Hrvatski glasnik, Tjednik Hrvata u Mađarskoj
 • za 25 godina postojanja: KTA Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, Sarajevo
 • za 20 godina izlaženja: „Uskrsnuće“, Glasilo Zajednice Cenacolo, Vrbovec
 • za 20 godina postojanja i 1000. emisiju: Emisija „Agape“ Radio MIR Međugorje
 • za 15 godina izlaženja: Glasnik mira, Mjesečno glasilo, Međugorje; Lađa, Časopis za promicanje religioznog odgoja i vrjednota; Tebi Majko, Glasilo Svetišta blažena Marija Propetog Isusa Petković, Blato.

  Svim nagrađenim kolegama upućujemo najiskrenije čestitke i želimo još puno uspješnog rada.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne