Sutra počinje 3. Mladifest Hrvatska: dolaze biskup Košić, pater Ike, mons. Anton Sente, fra Zvonimir Pavičić…

Marijina Legija iz Petrinje, u suradnji sa Sisačkom biskupijom, u Petrinji organizira treći Mladifest u Hrvatskoj koji će se održati od 27. do 29. kolovoza ove godine, po uzoru na Mladifest u Međugorju. O samom programu i organizaciji govorio je vlč. Marijan Štingl.

Geslo ovogodišnjeg susreta je: „A ti stani sada da ti objavim riječ Božju!“, a u potpunosti će se moći pratiti putem medija i digitalnih platformi da bi na taj način bili povezani i sa svima onima koji nažalost neće moći biti prisutni. Tijekom cijelog trodnevnog programa bit će i prilika za sakrament svete ispovijedi.

U ovogodišnjem programu sudjelovat će istaknuti predavači i mladi koji će podijeliti svoja svjedočanstva.

Povjerenik za pastoral mladih Sisačke biskupije pozvao je sve koji su u mogućnosti da dođu na treći Mladifest u Hrvatskoj.

“Dolaze nam brojni gosti iz drugih zemalja, a ne samo iz Hrvatske. Već će u petak s nama nakon otvorenja biti Ciril Čuš, svećenik iz Slovenije, dolazi nam kapelan iz Međugorja fra Zvonimir Pavičić, obitelj Špar koja će dati svoje svjedočanstvo i mons. Anton Sente iz Nacionalnog svetišta svetog Josipa. Posebnost toga dana je što ćemo imati križni put kojeg su osmislili članovi naše zajednice. Svaku postaju čita jedan naš član zajednice koji će dati svoje svjedočanstvo o situaciji koju je prošao nakon razornog potresa. Obilazit ćemo ruševine našega grada i to će biti posebnost ovog križnoga puta”, rekao je vlč. Marijan Štingl za HKR.

Program Mladifesta se nastavlja u subotu i u nedjelju.

“U subotu će s nama biti naš sisački biskup Vlado Košić, a svoje svjedočanstvo će nam iznijeti i mladomisnik Rafael Mlinar. Navečer organiziramo koncert duhovne glazbe koji će izvesti Alan Hržica i Vanessa Mioč. Posljednji dan zamislili smo da započnemo s molitvom krunice u središtu našega grada upravo u 12:19, što je ujedno i osam mjeseci od razornog potresa koji je razrušio naš grad i našu Banovinu. Pater Ike Mandurić predslavit će toga dana svetu misu, a bit će ovdje i iz Poljske naš Hrvat, monfortanac p. Mihovil Filipović. Imat ćemo i svjedočenje Ivane Gil, djevojke iz Amerike koja je trenutno u Međugorju. Očekuje nas bogat i lijep program”, zaključio je.

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne