U Međugorju održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Danas je u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u vremenu od 10 do 12 sati. U sklopu današnje akcije liječničkom pregledu je pristupilo četrnaest osoba, a krv je uspjelo dati dvanaest dobrovoljnih darivatelja. Akciju dobrovoljnog darivanja krvi zajednički su organizirali Crveni križ Čitluk, Župni ured sv. Jakova – Međugorje te mjesne zajednice Bijakovići i Međugorje u suradnji s Transfuziologijom SKB Mostar za potrebe Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

„Krv je važno darivati naravno zbog osobnog zadovoljstva jer time pomažete drugoj osobi u potrebi, ali i što na taj način kontrolirate svoje zdravlje, jer se provjeri razina hemoglobina u krvi, liječnički pregled se također obavi, zatim nove studije pokazuju da se smanjuje i rizik infarkta miokarda upravo kod onih darivatelja, jednostavno darivanjem krvi obnavljate svoj organizam, te drugome pomažete”, kazala nam je dr. Nikolina Džever, specijalizant transfuzijskog centra SKB Mostar.

Organizatori su također naglasili kako će se iduća akcija dobrovoljnog darivanja krvi na području Brotnja, odnosno Općine Čitluk, održati 21. prosinca u Hotelu „Brotnjo” u vremenu od 10 do 12 sati, a tu akciju zajedno organiziraju Crveni križ Čitluk i udruga navijača “Dinamo u srcu – Brotnjo”, te su svi pozvani da se odazovu.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne