18.4 C
Međugorje
19.08.2222.

‘Zvon za Vukovar’ u Vrhbosanskoj nadbiskupiji

Župe Vrhbosanske nadbiskupije priključit će se u četvrtak, 18. studenoga inicijativi „Zvon za Vukovar“ te će u svim crkvama nadbiskupije zvoniti zvona s početkom u 18:11, objavljeno je na mrežnoj stranici Vrhbosanske nadbiskupije.

U dopisu kojega je potpisao nadbiskup koadjutor vrhbosanski mons. Tomo Vukšić pojašnjena je ova odluka: „Mi nadbiskupi pozivamo neka se, u znak crkvene i molitvene solidarnosti, u svim župama Vrhbosanske nadbiskupije u četvrtak, 18. studenoga u 18:11 upale sva zvona u znak sjećanja na žrtvu Vukovara i svijeća za sve nevine žrtve i neka se zajedno s vjernicima moli za njihove duše.“

Podsjećanja radi 18. studenoga navršava se 30 godina od pada Vukovara. Tim povodom Đakovačko-osječka nadbiskupija 22. godinu zaredom organizirat će nadbiskupijsko spomen-hodočašće. Program će započeti toga dana u 10:00 u krugu vukovarske bolnice, a u 10:30 kreće Kolona sjećanja koja prolazi ulicama grada do Memorijalnog groblja.

U 12:15 predviđena je molitva i polaganje vijenaca kod Središnjeg križa. Nakon toga će

Zvon za Vukovar dugogodišnja je praksa u brojnim mjestima u Hrvatskoj kada crkvena zvona zazvone na dan pada Grada Heroja u 18:11 te na taj način pozivaju na molitvu kako za stradale žrtve tako i za one koji su počinili zločine. Ove godine inicijativi priključit će se i Vrhbosanska nadbiskupija.

O inicijativi ‘Zvon za Vukovar’ u programu Radiopostaje Mir Međugorje govorio je fra Ivica Jagodić, župnik župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru, a razgovor s njim poslušajte u audiozapisu. (kta/rmm)

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne