FOTO: Prva sveta pričest u župi Međugorje

U crkvi sv. Jakova u Međugorju danas je na svetoj misi u 10 sati sakrament prve svete pričesti primilo 60 djece, 30 dječaka i 30 djevojčica. Prvu svetu pričest podijelio je fra Antonio Primorac, a u koncelebraciji je bio fra Goran Azinović, župni vikar župe Krista Kralja u Čitluku. Svečano slavlje obogatili su svojim pjevanjem članovi dječjega zbora “Golubići mira” pod ravnanjem časne sestre Irene Azinović, a u crkvi su uz prvopričesnike bili njihovi roditelji i rodbina. Fra Antonio se u kratkoj propovijedi osvrnuo na današnje evanđelje, te naglasio kako je Isus naš Dobri Pastir, a mi da smo ovce njegove. Nakon toga uslijedio je sam čin dijeljenja prve svete pričesti.

Budući da je danas ujedno i Majčin dan, prvopričesnici su na samom kraju svete mise izrecitirali jednu pjesmicu posvećenu majkama, te mnogima od njih izmamili suze radosnice na lice. Na kraju se fra Antonio zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji današnje svečanosti, kao i svima koji su pripremali prvopričesnike za ovaj njihov veliki trenutak.

Dva dana prije prve pričesti djeca su u pratnji svojih roditelja prvi put pristupila i sakramentu svete ispovijedi, a nakon Euharistijskog slavlja u crkvi, radosno se slavlje nastavilo u obiteljima.

Kako je izgledao današnji poseban dan malenih prvopričesnika pogledajte u našoj fotogaleriji.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne