Fra Miljenko Šteko predavač na duhovnoj obnovi za svećenike u Međugorju

Duhovna obnova za svećenike u Međugorju će se održati 26. put, a trajat će od 3. do 7.  srpnja 2023.

Tema ove duhovne obnove, kao i svih drugih duhovnih obnova ove godine u Međugorju je „Evo majke moje i braće moje!” (Mt 12, 49) „U Gospinoj školi“.

Predavač na ovoj duhovnoj obnovi bit će fra Miljenko Šteko, predsjednik Unije Manje braće Europe, član Hercegovačke franjevačke provincije i donedavni provincijal koji je pastoralno djelovao i u Međugorju, a sada je na službi gvardijana Međunarodnog zavoda Antonianum u Rimu.

Uz predavanja svećenici će sudjelovati na večernjem molitvenom programu, klanjanju pred Presvetim, molit će krunicu, meditirati… Krunicu će moliti i na Brdu ukazanja, a Put križa na Križevcu, dok će posljednjeg dana posjetiti i grob fra Slavka Barbarića.

Više detalja o ovoj duhovnoj obnovi možete pročitati OVDJE.

Župljani župe Međugorje osiguravaju besplatan smještaj svim svećenicima tijekom duhovne obnove kao i svih godina do sada, a prošle godine na ovoj duhovnoj obnovi sudjelovali su svećenici iz 27 zemalja.

Uz ovu za svećenike, tijekom godine u Međugorju se redovito održavaju i druge duhovne obnove

28. međunarodna duhovna obnova za organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje održat će od  14.  do 18. ožujka 2023. godine, a na ovoj duhovnoj obnovi predavač će biti fra Zvonimir Pavičić.

34. Festival mladih održat će se u Međugorju od 26. do 30. srpnja 2023.

22. međunarodna duhovna obnova za bračne parove održat će se u Međugorju od 8. do 11. studenoga 2023. godine.

Uz to, kroz cijelu godinu za različite jezične skupine održavaju se seminari posta, molitve i šutnje, a njihovi termini dostupni su OVDJE.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne