Veronica Kodra, hodočasnica iz Ukrajine četvrti put u Međugorju: Svaki dolazak je novo iskustvo

Veronica Kodra došla je na hodočašće iz Ukrajine. U Međugorju je četvrti put i kaže kako joj je svaki dolazak u Međugorje otkriće nečeg novog.

”Moj prvo hodočašće u Međugorje obilježio je poseban dodir Duha Svetoga. Osjetila sam kako me je dodirnuo u srce i pozvao na prihvaćanje činjenice da je On moj Otac, koji voli i koji je beskrajan”, govori Veronica i u razgovoru se osvrće na svoj posljednji, nedavni dolazak u Međugorje.

”Ovaj put, šetajući ulicom i osvrćući se oko sebe, pomislila sam: ‘Gospode, kako si veličanstven, kako si lijep!’ I u tom sam trenutku osjetila Isusovu blizinu, intimnost, ne samo kao moj Bog, već kao i prijatelj. To je iskustvo koje gradi i nadahnjuje”, govori Veronica koja je kod kuće, u Ukrajini tijekom pandemije organizirala molitvenu skupinu.

”Tijekom pandemije ljudi se nisu mogli okupljati i moliti zajedno pa smo osnovali mini skupinu pod nazivom ‘Voljena djeca Gospodnja’. Na početku smo prakticirali molitvu krunice na Viberu, ali Duh Sveti nas je vodio dalje i počeli smo meditirati o Božjoj Riječi, kako Gospa uči. S vremenom se formirala naša molitva: započinjemo molitvom Duhu Svetom, zatim molitvom zahvalnosti, molitvom krunice te čitanjem Božje Riječi i razmišljanjem o njoj. Djeca također sudjeluju u ovoj maloj zajednici s nama. Kad su epidemiološke mjere popustile, zajednica se na neko vrijeme raspala, ali ubrzo smo shvatili da nam je potrebna ova molitva i jedinstvo pa se nastavljamo okupljati svake noći”, priča Veronica objašnjavajući i svoj osobni odnos prema Božjoj riječi.

”Božja riječ uvijek je sa mnom. Kao i svaka osoba imam ratove u duši, ali kad sam počela sve više živjeti prema Riječi Božjoj, kad sam se počela više moliti, tada se čak i one oluje koje se u meni podižu brzo smire. Sad razumijem Isusove riječi: ‘Dajem vam mir, ali ne onako kako vam svijet daje’. Sad razumijem kakav je to mir – Božji mir, kada oko vas može biti bezbroj nemira i nevolja, ali u vašoj duši je mir”, zaključila je Veronica, iščekujući novo hodočašće u Međugorje.

Anastasia Dacko,
zajednica Svjetlo Marijino

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne