Hodočasnici iz Kalifornije za Uskrs u Međugorju

U Velikom tjednu u Međugorju među mnoštvom hodočasnika sa svih strana svijeta susreli smo i hodočasnike iz Kalifornije koji su došli prije nekoliko dana i ovdje ostaju do iza Uskrsa. Došli su u pratnji Nade Prskalo, koja već četrdeset godina živi u Kaliforniji, rodom je iz Lipna, a u Međugorje hodočasnike dovodi 22 godine.  Hodočasnike, prijatelje Međugorja susreli smo ispred vanjskog oltara Crkve, upravo su  izlazili iz  crkve s engleske svete mise te se okupljali i pripremali za odlazak na Brdo Ukazanja.

”Svake godine u Međugorje hodočastim tri puta sa skupinom iz Kalifornije. Prekjučer smo iz Svete Zemlje došli u Međugorje. U grupi nas je bilo 44, a u Međugorje nas je došlo dvanaestero. Uglavnom svi iz grupe jako su zadovoljni Međugorjem, ovdje nešto posebno doživljavaju u srcu”, kazala  je Nada te dodala kao su mnoge  promjene i obraćenja te da hodočasnici iz Kalifornije ovdje doživljavaju Gospine milosti.

”Veliki dani su posebni, jutros smo pričali o Velikom petku. Svi smo obećali postiti, slušati Gospine poruke i jedva čekamo Uskrs. Veliki petak je poseban za nas, vrlo smo zahvalni Isusu za sve što je činio za nas. Što god više mislimo o Isusovim mukama, ojačavamo našu vjeru.. Ja osobno s poznanicima svaki dan, već godinama molim molitvu svete Brigite i kroz tu milost dobivamo snagu vjere”, kazala je Nada.

”Međugorje je posebno po Gospi, po Gospinim porukama, što god više čitamo poruke i želimo ih živjeti to nam jača vjeru i nikada se ne možemo zahvaliti Gospi na tome velikom daru što nam je dala. Ovdje je jako mirno, svi su ljubazni”, istaknula je Nada te dodala kako su ovdje kupili dosta suvenira koje će ponijeti doma te dijeliti vjernicima.

Ivana Čilić

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne