Hodočasnici iz Trinidada i Tobaga: U Međugorju smo se učili poniznosti i molitvi

Tridesetak hodočasnika iz Trinidada i Tobaga koji su ovih dana u Međugorju posjetili su i Radiopostaju Mir Međugorje, gdje su upoznali povijest Informativnog centra Mir Međugorje, način razloge nastanka i važnost Informativnog centra Mir Međugorje u evangelizaciji u ovom vremenu. Mona Haddad iz ove skupine u Međugorje prvi put je Kraljici Mira došla 1987. godine.

”Moji roditelji su iz Sirije. Još uvijek u svojoj glavi imam sliku Međugorja od prije 36 godina. Bilo je jednostavno, iz župljana je isijavala toplina, bi smo dobrodošli… Već sam se bila udala i imala mnoge stvari, ovdje sam bila u domovima župljana, bez tople vode, bili smo s njima i osjećala sam se kao dio obitelji. Tada nije bilo hotela, popločanih staza… Ali bilo je predivno. U toj jednostavnosti smo tada učili kako biti ponizan i kako živjeti jednostavan život, osjećala sam duboku ljubav i duhovnost. Više sam poznavala Gospodina i našu Blaženu Djevicu Mariju. Svaki smo dan išli na ukazanje. Upoznali smo Mirjanu. Najljepši trenutak tog našeg hodočašća bio je kada smo se popeli na Križevac i tamo prespavali jednu noć. Tog trenutka ću se sjećati cijeli život”, kazala je Mona, koja je od svog prvog dolaska u Međugorje izdvojila i sakrament ispovijedi jer od tada svaki dan moli molitvu koju joj je tada dao svećenik na ispovijedi.

”Nisam nikad mislila da ću opet doći u Međugorje. Lijepo je opet biti ovdje. Zahvaljujem Bogu i Blaženoj Djevici Mariji što su me opet doveli u Međugorje”, kazala je Mona, a s njom je u skupini fr. Urban, dominikanac, koji je prvi put došao u Međugorje.

”Bio sam student u Irskoj kada sam krajem osamdesetih prvi put čuo za Međugorje u tipičnim dominikanskim teološkim raspravama. 2019. godine vratio sam se u Trinidad, ali pitanje odlaska na hodočašće nije se pojavilo do prije dvije godine, kada su me skupine iz Trinidada počele pitati zašto nisam dolazio. Organizatori hodočašća su me pozvali da im budem duhovni voditelj i pristao sam. Osjetio sam da je to moj trenutak. Zanimljivo, prije tri mjeseca osobe koje su dolazile u Međugorje pričali su mi u župi kako bismo trebali imati euharistijsko klanjanje kao u Međugorje. Pitao sam se kako bi to trebalo izgledati? Organizirali su glazbenike i tijekom korizme počeli smo moliti. Svidjelo se ljudima. Tjedan prije dolaska ovdje imali smo sat klanjanja i bilo je predivno. To su sve neki trenuci koji su vodili da ja dođem ovdje s ovom predivnom grupom”, kazao je fr. Urban dodajući kako ”Bog uvijek pravi prostor za djelovanje Njegovih milosti”, uz obećanje kako je siguran da će se u Međugorje vratiti.

Hvala Radiopostaji Mir Međugorje jer širi svjetlo u svijet

”Poruka koja dolazi iz Međugorja je da još ima nade u svijetu, samo moramo biti strpljivi da je nađemo. Molili smo, išli smo na Plavi križ, gdje smo ponijeli molitve naših župljana koje su u velikoj torbi i svaki dan je nosim po Međugorju. Želim da svi ljudi iz moje župe znaju da molim za njih ovdje”, kazao je fr. Urban, koji je zahvalio i Radiopostaji Mir Međugorje jer ”širi svjetlo u svijet”.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne