Na 40. obljetnicu Gospinih ukazanja od 16 sati posebna emisija i prijenos procesije

U tijeku su pripreme župe Međugorje za 40. obljetnicu Gospinih ukazanja. Župa i župljani intenzivno se pripremaju već cijelu ovu godinu. Tako je jedna skupina točno godinu dana prije ove jubilarne obljetnice počela svakog jutra moliti krunicu na Podbrdu pripremajući se 365-nicom za ovu obljetnicu, a župa Čitluk devet nedjelja prije obljetnice počela je s hodočašćem i pješačenjem od Čitluka do Međugorja, a ta devetnica završit će na uočnicu Gospinih ukazanja.

”Hodnja mira bit će u 6 sati na uočnicu 24. lipnja. Kreće s Humca i molimo za mir na Gospine nakane, to je nešto tako dobro, tako lijepo, a i Čitluk organizira isto tako lijepu molitvenu hodnju na uočnicu od Čitluka do crkve u Međugorju”, kazao je međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Župljani svaku večer predmole devetnicu na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova, a za obljetnicu Gospinih ukazanja djelatnici Informativnog centra Mir Međugorje pripremju dvosatnu emisiju. U njoj će se prenositi i procesija s Brda ukazanja do crkve, a potom i večernji molitveni program s vanjskog oltara crkve sv. Jakova.

”Procesija na godišnjicu kreće s Brda ukazanja, od Gospina kipa, s mjesta prvih Gospinih ukazanja u 16 sati i 30 minuta. Polazimo s izvora. Želimo na taj način sebi posvjestiti važnost izvora. To je Podbrdo, to su Bijakovići, ono mjesto gdje je Gospa sišla prvi put i susrela se s vidiocima i želimo s tog izvora milosti u procesiji i molitvi krunice krenuti prema crkvi. Dakle, Gospa nas vodi Isusu i to je ta poruka. Gospa u svemu što čini ovdje vodi nas Isusu, vodi nas euharistiji. Najprije ćemo moliti Vjerovanje i sedam Očenaša, Zdravo Marija i Slava Ocu, molitvu koju su vidioci najprije molili na Podbrdu s Gospom, a onda ćemo u molitvi krunice i pjesmama nizbrdo krenuti i cestom doći do župne crkve”, pojasnio je međugorski župnik fra Marinko Šakota, a posebna emisija u našem radijskom programu, ali i na našim videoplatformama (facebook stranice, youtube kanali, livestram…) počet će od 16 sati. Uz prijenos procesije, javljanja s Podrbrda i izjave hodočasnika, u njoj ćemo emitirati i izvještaj s Hodnje mira, priče o hodočasnicima kojima je Međugorje promijenilo život, razgovarat ćemo sa svećenicima, čuti neke nove pjesme napisane Kraljici mira…

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne