Obitelj Huljev iz Zagreba: ‘Kraljice Mira, donesi nam mir!’

Mjesec veljača je pri kraju, a s ljepšim vremenom u Međugorje polako pristižu i brojni hodočasnici sa svih strana svijeta. Tako se ovih dana u Međugorju nalaze hodočasnici iz Ukrajine, Slovačke, Austrije, Francuske, Poljske, Kanade, Mađarske, te naravno iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Svi oni dolaze u Međugorje tražeći mir u ispovijedi, molitvi krunice, euharistiji, osobnoj molitvi na Brdu ukazanja i Križevcu… Sve to ispunja srca hodočasnika koji u ovo mjesto molitve i pomirenja dolaze već više od 40 godina.

Na Brdu ukazanja smo među brojnim hodočasnicima susreli i mladu obitelj Huljev iz Zagreba, oca Zlatka, majku Martinu i njihovo petero djece. Kako su nam kazali, dolaze u Međugorje već godinama, a budući da u zadnje dvije godine nisu mogli doći, na ovo hodočašće su došli punog i zahvalnog srca, uz želju da im Majka udijeli svoj blagoslov.

“Oženjeni smo već 12 godina, došli smo tu s petero djece pronaći mir. Živimo u Zagrebu, a ja sam rodom iz Dalmacije. Kad smo u Dalmaciji često navratimo do Međugorja gdje pokušavamo malo se sabrati, naći mir za dalje u životu… Tako da Isusa možemo dovesti svojoj djeci i da nađemo mir za nas osobno i za našu obitelj”, kazao nam je Zlatko, dok nam je Martina posvjedočila kako je svoju potvrdu i poziv za brak dobila u Međugorju.

“Osjetila sam da je to Gospin poziv za mene, gdje je Gospa tražila da budem njena i da uđem u brak. Također, na prvom hodočašću u Međugorju mene i Zlatka, na putu do Podbrda u našoj zajedničkoj molitvi Gospa mi je pokazala kakav će hod u našem braku biti. Kako će biti trenutaka kada ću ja voditi Zlatka, ali i kako će biti trenutaka kada ćemo zajedno hoditi tom stazom života, ali i kako će biti trenutaka kada će Zlatko zapravo voditi mene i našu obitelj. Stvarno sam zahvalna Gospi na svemu što nam nudi”, kazala je Martina, a što su još govorili za naš program poslušajte u audiozapisu.

Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne