Osmero hodočasnika iz Zovika kod Brčkog 12 dana pješačilo do Međugorja

Osam hodočasnika iz župe sv. Franje Asiškog Zovik kod Brčkog odlučilo se za hodočašće pješice u ovo milosno mjesto. Piljo Zečević zajedno sa svojom suprugom Božicom također je sudjelovao u ovom dvanaestodnevnom hodočašću, koje kaže nam nije bilo niti malo lagano, ali molitvom su uspjeli isprositi brojne milosti koje su nas pratile na našemu putu.

„Spontano smo došli na ideju za ovo hodočašće jer smo htjeli uspostaviti rutu iz naše župe, te se prisjetiti kako su naši stari u prošlosti hodočastili pješice. Kroz ovo hodočašće imali smo svećeničku pratnju, pa smo slavili svete mise i imali klanjanje Isusu u Presvetom Sakramentu. Kroz putovanje susreli smo i mnoge ljude koji su nas srdačno primili i ponudili nam prenoćište i hranu, te smo im jako zahvalni na toj gesti“, kazao nam je Piljo Zečević.

Osim bračnog para Zečević, na ovom putu sudjelovali su: Ljubica i Marko Saletović, Mara i Filip Zečević kao i Anđelka Lovrić i Ružica Dilberović, a svi oni imaju samo pozitivna i lijepa iskustva s ovim mjestom.

„Drago nam je da je put prošao jako milosno i da smo uspjeli izdržati ovaj dugi put od 360 kilometara pješice. Bili smo u molitvama mnogih ljudi, te smo pomoću njih uspjeli izdržati visoke temperature koje su nas pratile na našem hodočašću. Kretali smo ujutro oko četiri sata da bi veći dio puta prešli do podne, a nakon toga išli bi laganim koracima do odredišta. Gospa nas je čuvala i od vremenskih neprilika i kiše, tako da nam je i na taj način pomogla da ovaj put sretno privedemo do svoga cilja“, kazao je Piljo Zečević za Radiopostaju Mir Međugorje.

Otkrili su nam i nakane koje su donijeli pred našu Kraljicu Mira.

„Od nakana smo donijeli potrebe cijele naše župe, svih mještana i župljana, budućnost našeg hrvatskog naroda i opstanak hrvatskog naroda u Brčko Distriktu, ali i naše osobne molitve. Cijeli put smo natopili molitvom i znojem, tako da vjerujemo da će hodočasnici hodočastiti tim stazama, te da će se druge župe pridružiti nama u zajedničkim hodočašćima“, kazali su po dolasku u Međugorje, a cijeli razgovor poslušajte u audiozapisu.

Emanuel Musa

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne