U Međugorju održana molitva za mir u Ukrajini

Danas, na početku korizme, Međugorje provodi u djelo Papin apel da se još intenzivnije posti i moli kako bi se zaustavili sukobi u Ukrajini. Molitva krunice za mir u Ukrajini i za one koji još nisu upoznali Božju ljubav, bila je jutros s početkom u 8 sati i 30 minuta kod Plavog križa, mjesta molitve brojnih međugorskih hodočasnika. Okupili su se tako jutros vjernici i u zajedništvu dva sata molili i pjevali. Čitale su se i Gospine poruke u kojima Kraljica mira poziva na molitvu, mir, post…

”Sveti Otac nas je pozvao danas postiti i moliti za mir u svijetu. Mi smo s  obzirom da je, nažalost, rat u Ukrajini zajedno s prijateljima iz Ukrajine koji su u Međugorju odlučili izmoliti četiri Gospine krunice da se zaustavi ovaj rat i za sve koji nisu upoznali Božju ljubav. Drago mi je da sam s drugim ljudima u molitvi. Međugorje je uistinu mjesto molitve i pomirenja i uvijek smo spremni odazvati se na Gospin poziv i na Papin poziv, posebno na molitvu za mir. I iskreno se nadam da će molitva za mir odjeknuti i da će biti mir u srcima ljudi”, kazali su za Radiopostaju Mir Međugorje sudionici jutrošnje molitve.

”Dolazimo svakog drugog u mjesecu zahvaliti Gospi za sve primljene milosti, za toliko darova, ozdravljenja, Božje milosti, blagoslova koje smo primili po njezinom zagovoru. Danas na Čistu srijedu Papa nas je pozvao da molimo i postimo za mir u Ukrajini. Gospa nam je povjerila hodočasnike iz ovih područja”, kazala je Tereza Gažiova iz zajednice ‘Svjetlo Marijino’, koju čine osobe iz istočnoeuropskih zemalja uključujući i Ukrajince, i na čiji poticaj je održana molitva.

”Apeliram na sve one u čijim je rukama politička odgovornost, da izvrše ozbiljan ispit savjesti pred Bogom, jer Bog je Bog mira, a ne rata. Isus nas je učio da se na đavolsku ludost nasilja odgovara Božjim oružjem, molitvom i postom. Pozivam sve da 2. ožujka, Čista srijeda, bude Dan posta za mir. Neka Kraljica mira sačuva svijet od bezumlja rata!”, pozvao je papa Franjo prošli tjedan.

Opširnije o molitvi za mir u Ukrajini poslušajte u audiozapisu.

Tekst: Dragan Pavlović
Foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne