U Međugorju održana vjeronaučna manifestacija ‘Slobodni od ovisnosti’

Danas, 6. svibnja, u prostorijama zajednice Cenacolo u župi Međugorje održana je treća po redu Vjeronaučna manifestacija ”Slobodni od ovisnosti” za učenike 8. razreda Hercegovačko-neretvanske županije koju organizira Zavod za školstvo. Program manifestacije trajao je od 11 do 13 sati, a na samom programu sudjelovalo je oko 80 učenika i 15 vjeroučitelja. Cilj manifestacije bio je ukazati na fenomen ovisnosti kod mladih i njihove posljedice. Više o samoj vjeronaučnoj manifestaciji kazao nam je Željko Bušić, savjetnik za vjeronauk u Zavodu za školstvo.

„Danas u Bijakovićima, već treću godinu zaredom, Zavod za školstvo organizira vjeronaučnu manifestaciju za učenike osnovnih škola Hercegovačko-neretvanske županije, ovoga puta pod nazivom „Slobodni od ovisnosti”. Cilj je ukazati na fenomen ovisnosti kod mladih i njihove posljedice koje mogu uzrokovati vezano za njihove živote. Taj fenomen ovisnosti je sve više prisutan kod mladih, ali ne samo kod mladih, nego i kod nas starijih. Nekako želimo da mladi bace pogled više gore i oko sebe, na druge, na druženje, kao što i sam Isus nije nama ostao kao informacija, nego nam je ostao prisutan u kruhu, u vinu, u riječi Božjoj. Tako isto da mladima kažemo i ukažemo na važnost druženja, igre i komunikacije i to je cilj same manifestacije”, kazao je Željko Bušić te dodao:

„Ova vjeronaučna manifestacija će ukupno trajati dva sata, u programu sudjeluje petnaest škola i svaka škola će izložiti svoj projekt, svoj rad koji su radili zajedno sa svojim vjeroučiteljima i ostalim učiteljima. Netko će predstaviti ovisnost o mobitelu, netko će predstaviti ovisnost o nikotinu, netko će predstaviti ovisnost o energetskim pićima, ovisnost o izgledu… I kada završi manifestacija članovi zajednice Cenacolo će izaći i svjedočiti pred mladima svoje neke životne putove. U programu sudjeluje oko 80-ak učenika i 15 vjeroučitelja. Učenicima je po odazivu ovo vrlo važno, vrlo bitno jer tema je aktualna, goruće je problematike, nekako se sve pogoršalo s pojavom Koronavirusa i nekako su mladi najviše zakucani za ovaj mali ekran, telefon, ali ne samo i za taj nego i za veliki. Tako da jednostavno želimo kod mladih ukazati na prirodu, na druge ljude, na druženje i na igru, što je vrlo važno za zdravlje i mentalni razvoj mladih”, zaključio je Željko Bušić.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne