U Međugorju održano hodočašće za sportaše

U Međugorju je održano hodočašće za sportaše koje organizira molitvena zajednica koja okuplja oko 170 članova iz raznih sportova.

„Međugorje je centar kršćanskog svijeta. Imamo posebnu milost što je to kod nas u Hercegovini. Nema drugog mjesta kojeg bi mogli izabrati. To je mjesto gdje se Gospa ukazala. To je mjesto gdje dolazi do velikog obraćenja. Ovo je ispovjedaonica svijeta. Nema bolje lokacije, baš smo sretni i ponosni što smo ovdje…“ , rekao je Kristijan Lopac, bivši nogometaš i nogometni menadžer, jedan od osnivača molitvene zajednice za sportaše.

„Može biti čudno otkud jedna časna sestra sa sportašima, ali Gospodin uvijek pronalazi način kako doći do ljudi, kako povezati ljude. Gospodin širi zajedništvo među nama.  Upoznala sam Kristijana koji je započeo ovu zajednicu  i rekao  mi je da imaju molitvenu zajednicu i pozvao me da budem s njima u molitvi i  rekao kako imaju online susrete. U korizmi smo svaku večer molili krunicu uz uvod u svako otajstvo i nakon 40 dana  se osjetilo jedno zajedništvo kod tih sportaša…“, kazala je časna sestra Matija Pavić, klanjateljica krvi Kristovoj.

„Cilj ove zajednice je da dovedemo Boga u sport. Mislim da je Bog davno izašao, jer su neke druge vrijednosti isplivale i bitne su. Mnogi sportaši su zarobljeni u sportu , jer su im idoli novac, slava i uspjeh. Mi smo po Božjoj milosti spoznali i dobili dar da je jedina prava ljubav Bog i Isus Krist i to želimo donijeti u sport“,  rekao je o ciljevima molitvene zajednice za sportaše Damir Zlomislić, nogometaš Zrinjskog

„Unazad dvije do tri godine sam osjetio da imam karijeru i to neko zemaljsko zadovoljstvo,ali sam u srcu osjećao prazninu i nekakvu tu žeđ za ispunjenjem tog unutarnjega dijela. Krenuo sam s molitvom i razgovorom, uključio sam se u krunicu koju je vodio don Stjepan Lončar. Nisam znao ni što je krunica, jedino što sam znao je držati u ruci. Da mi je netko rekao da ću nakon toliko vremena se truditi da mi bude to dio svakodnevnice uz svakodnevne i profesionalne obaveze. Tu pronađem svoju utjehu, mir i svoju snagu koja mi omogući da funkcioniram normalno. Upoznao sam se Kristijanom i on me uveo u molitvenu zajednicu za sportaše“, kazao je Mario Tomić, rukometaš Nexea iz Našica. Više poslušajte u prilogu.

Tekst: Mijo Brkić
Foto: Mateo Ivanković

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne