Više od 800 hodočasnika iz Austrije u Međugorju obnovilo posvetu Blaženoj Djevici Mariji

Više od 800 hodočasnika iz Austrije ovih dana boravi u Međugorju. Svaki dolazak hodočasnika u Međugorje je milostan, ali ovaj današnji za njih je poseban pošto je danas, 26. listopada, Dan državnosti Republike Austrije. Naime, hodočasnici iz Austrije na ovaj datum već više od 15 godina dolaze u Međugorje u velikom broju kako bi proslavili Dan državnosti Republike Austrije, kako bi slavili svetu misu toga dana, ali i kako bi obnovili posvetu Austrije Blaženoj Djevici Mariji. Pokojni svećenik dr. Johannes Gamperl je prije 15-ak godina započeo obnovu posvete Austrije i njenoga naroda Blaženoj Djevici Mariji u Međugorju. Već tradicionalno svake godine na današnji datum mnoštvo Austrijanaca dođe u Međugorje, a tako je bilo i ove godine.

Više od 800 hodočasnika jutros je u prepunoj crkvi sv. Jakova u Međugorju slavilo svetu misu na njemačkom jeziku, a nakon svete mise spontano su se okupili kod Gospina kipa ispred crkve sv. Jakova. Pred Gospinim kipom obnovili su posvetu Austrije i njenih stanovnika Blaženoj Djevici Mariji, izmolili molitve zahvale, te zapjevali nekoliko marijanskih pjesama. Nakon toga u 11 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II. slušali su svjedočanstvo vidioca Jakova Čole koji im je govorio o Međugorju, o svom životu, o životu prije i nakon početka Gospinih ukazanja, ali i o nastanku humanitarne udruge “Marijine ruke” koja se danas brine za više od 700 obitelji i pojedinačnih osoba pomažući im s hranom, obućom, odjećom, lijekovima, obnavljanjem domova, pučkom kuhinjom…

Hodočasnici iz Austrije će u Međugorju ostati više dana, sudjelovati na večernjem molitvenom programu na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova, posjetit će međugorska brda – brdo Križevac i Brdo ukazanja, te se ispovjediti u ovoj ispovjedaonici svijeta.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne