Završio XIII. Iberoamerički kongres Kraljice Mira u Kostariki

Izlaganjem Fra Israela del Niñe Jesúsa u kojem govorio o tome kako promijeniti svijet molitvom i postom prema porukama Kraljice mira, zajedno sa svjedočanstvom Sydney Marín, završio je četvrti dan Kongresa Kraljice Mira u Kostariki.

Folklorna skupina iz Kostarike predstavila je tradicionalne plesove, ukrašena i odjevena u svoje nošnje, što je učinilo da svi prožive trenutak velikog veselja i zanimanja za njihovu kulturnu tradiciju.

Peti i posljednji dan započeo je vrlo rano ujutro euharistijom koju je predvodio fra Luiz Carlos Cely, a misu je slavio u znak zahvalnosti za uspješno održani XIII. iberoamerički kongres Kraljice mira. Propovijed je održao p. Carlos Cano.

Nakon mise, prisutni i oni koji su sudjelovali on-line u ovom događaju, mogli su uživati ​​u katehezi fra Erica Fallasa u kojoj je govorio na temu „Kraljica mira, znak nade za današnji svijet“.

Sudionici kongresa sastali su se kako bi razmijenili svoja iskustva i donijeli zaključke ovog XIII Iberoameričkog kongresa.

Oriol Vives, predsjednik Zaklade Centro Medjugorje zahvalio je svima.

”Želim vam reći da smo imali dosta susreta, bio je to intenzivan program i htjeli smo iskoristiti ove dane koje smo imali, formirati se, također moliti i onda se sastati. Prije svega tu je Hvala! Hvala ti, moj Bože. Hvala Isusu i Duhu Svetomu! Hvala Gospi! Hvala svima! Hvala najdražoj Marijinoj djeci! Snažno plješćem fra Danki i svim svećenicima”, kazao je Oriol Vives, zahvalivši s i ljudima iza scene koji su radili kako bi sve prošlo u najboljem redu.

”Uživamo u kongresu. Nas je ovdje u Kostariki 250 sudionika, od kojih su deset svećenici. To je kao malo Međugorje. Molimo. Gospa nas moli za zagovor za mir i evo nas, a rezultat je prekrasan. Bratstvo, prijateljstvo, ispunjavamo ciljeve i postavljamo druge. Glavno je ispuniti se Bogom, kako bismo kasnije, kad stignemo u svoje zemlje, mogli razvijati ono što smo ovdje naučili. Razvijajte ga u molitvenim skupinama, u centrima mira, u župama, gdje god nam Gospa kaže. Želim zahvaliti Djevici Mariji jer je ona ta koja nam omogućuje da slavimo ovaj kongres iz godine u godinu. Hvala Gospe, hvala Isuse! Hvala franjevačkoj zajednici koja nam je poslala fra Danka! Hvala svima, jako sam sretan”, kazao je na kraju Oriol Vives.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne