‘Svijetu je potreban Isus!’ – molitveni dan za prestanak pandemije

‘Svijetu je potreban Isus’ moto je molitvenog susreta koji će se održati 13. svibnja u Máriaremete, u Mađarskoj, od 15 do 20 sati, a organizirali su ga: štovatelji  Gospe Međugorske i Pokret Plamena Ljubavi.

Prije četrdeset godina, 13. svibnja 1981. godine, na trgu Svetog Petra u 17 i 17,  jedan napadač ispalio je 4 hitca na Papu Ivana Pavla II. Jedan od hitaca je pogodio Svetog Oca, samo milimetar od srca. Uhićeni atentator se kasnije s nevjericom pitao: „Kako nije umro? Ja sam točno ciljao i taj metak je bio smrtonosan…”

Kada su ovo ispričali Papi, on je rekao: „Ne znam tko je dao oružje u ruke ubojice, ali  znam tko je promijenio pravac metka. Putanjom metka je upravljala jedna nevidljiva Majčinska ruka.”

”Blažena Djevica, koja je, na spomendan fatimskih ukazanja, na ovakav način iskazala majčinsku ljubav, i danas je u mogućnosti pomoći čovječanstvu, kada je molimo da posreduje za prestanak pandemije. Molimo je u jedinom marijanskom svetištu u Budimpešti, a i u svojim domovima diljem naše države. Vjerujemo da će Marijin zagovor učiniti da u  srcima tisuća ljudi, odjeknu riječi Svetog pape Ivana Pavla II., koji je prije 40 godina o Isusu,  Pravom Liječniku rekao: „Svijetu je potreban Krist!” To je razlog što smo za moto ovog susreta odabrali ovu rečenicu”, kazali su nam organizatori, a ovaj molitveni dan u Mađarskoj je  istovremeno i početak priprema za 40 obljetnicu međugorskih ukazanja.

Program će uživo  prenositi svjetska katolička TV mreža EWTN.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne