Marin Šego iz Kaira: Atmosfera je dobra, ali još nismo počeli slaviti

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Bahrein u prvoj utakmici drugog kruga natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Egiptu 28:18 za dodatno podizanje atmosfere u hrvatskom taboru. Najbolji pojedinac tog susreta bio je Marin Šego.

”Atmosfera je dobra, ali još nije počelo slavlje u Egiptu, a nakon utakmice teško se spava. Kasno se igra, a adrenalin je velik”, javio nam se iz Kaira jutro nakon pobjede nad Bahreinom najbolji igrač utakmice hrvatski vratar Međugorčanin Marin Šego.

”Sigurno da ta nagrada znači, prvu utakmicu sam branio tridesetak minuta, jučer pedesetak: Dugo nisam igrao, sada je dobro, puno znači kada nakon povratka uđete u fin ritam”, kazao nam je Šego koji je u prvoj utakmici koju je branio ‘skinuo’ sva četiri sedmerca koja su mu uputili igrači Katara. To se uistinu rijetko viđa?

”Bila su četiri sedmerca dosta su značila, jer je utakmica bila egal, obranio sam sva četiri sedmerca i još dva zicera pa to digne moral i ekipi i meni”, objašnjava Šego koji je protiv Bahreina primio oba sedmerca, ali je zato utakmicu otvorio s četiri obrane, što je Hrvatskoj omogućilo da se već na otvaranju odvoji na sigurnu prednost koju su do kraja držali i povećavali.

”Jučer sam Horvatu rekao: ‘Zlaja, nemoj praviti penale, danas ne rade!’ (smijeh) Odlično smo odigrali obranu od prve minute. Na golu nije bilo toliko puno posla. Bilo je lijepo gledati moju ekipu ispred mene kako dobro igra pa je onda i sve što prođe lako zaustaviti”, priča nam Šego, kojega smo pitali i možemo li takvu igra očekivati i protiv Argentine? Bez zadrške nam je odgovorio: ”Definitivno možemo!”, a onda i pojsanio što treba napraviti u toj utakmici koja je Hrvatskoj ‘eliminacijska’, odnosno pobjeda bi donijela četvrtfinale pa bi se u posljednju utakmicu drugog s Danskom moglo ući i malo opuštenije.

”Moramo nastaviti u tom tempu! Svi vidimo da je to pravi put i da se tako treba boriti za Hrvatsku. Svaka utakmica ima svoju važnost, ali ova s Argentinom za nas je finale prvenstva. S njom puno dobivamo tako da ćemo biti maksimalno angažirani, s velikom voljom i željom da već sutra osiguramo taj plasman i četvrtfinale”, kazao nam je Šego, a Hrvatska protiv Argentine igra sutra (23. 1.) u 18 sati i u posljednjem kolu drugog kruga protivnik je Danska u ponedjeljak (25. 1.) u 20 sati i 30 minuta).

Iako je bio ozlijeđen, a i u Egipat otišao nedovoljno oporavljen Šego je briljirao u prve dvije odigrane utakmice, a u Egiptu je nakon ozljede i nepotpunog oporavka zaigrao i Igor Karačič, koji je, poput Šego, također djelovao spremno i motivirano u prvoj utakmici protiv Bahreina.

”On je motiviran sigurno, a koliko je spreman to ćemo vidjeti. Ne može se njegova sprema još mjeriti, a motiviran je silno. A Igor? Svi znamo tko je Igor Karačić, on rukomet ‘iz kreveta zna igrati’, a tek kad je na terenu. Samo neka ga posluži zdravlje i vjerujem da će odigrati dobar i kvalitetan turnir”, zaključio je Marin Šego, a u audiozapisu možete poslušati i cijeli razgovor s njim koji smo emitirali u Sportskim minutama.

Velimir Begić

Marin Šego kazao nam je kako je lako braniti kada ispred sebe ima ekipu koja dobro igra FOTO: HRS

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne