FOTO: Počela 21. Međunarodna duhovna obnova za bračne parove

Danas (2. studenog 2022.) u Međugorju je registracijom sudionika počela 21. Međunarodna duhovna obnova za bračne parove.

Duhovna obnova trajat će do subote pod geslom Učite od mene i naći ćete mir (Mt 11, 28-30), što je geslo i svih drugih duhovnih obnova u Međugorju. Predavači na ovoj duhovnoj obnovi su fra Serđo Ćavar te bračni Ivana i Dalibor Šarušić, koji su aktivni u pastoralu bračnih parova.

Na ovoj duhovnoj obnovi sudjeluje više od sedamdeset bračnih parova iz 12 zemalja, a uz predavanja sudjeluju na klanjanju Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, u molit će na Brdu ukazanja i Križevcu, a svaku večer sudjeluju i na večernjem molitvenom programu.

Prve večeri ove duhovne obnove, na Dušni dan, večernje misno slavlje na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju predvodio je apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorju nadbiskup Aldo Cavalli, koji se na početku duhovne obnove i obratio sudionicima, kao i međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić, a osvrćući se na današnje čitanje iz Knjige o Jobu mons. Cavalli kazao je kako se ono odnosi ”na dva problema koji oduvijek uznemiruju čovječanstvo: patnja i smrt. Zašto patimo? Zašto moramo umrijeti?”

Homilija nadbiskupa Alde Cavallija na Dušni dan u Međugorju

”Isus je uskrsnuo. Djevica Marija je s Isusom i njegovim slavnim tijelom, uskrsnut će naši dragi, mi ćemo uskrsnuti.

S tom sigurnošću u svetoj misi koju sada slavimo sjedinjujemo se sa živim Gospodinom Isusom i u Njemu, živom, sjedinjujemo se sa svim našim dragim pokojnicima, koji u Isusu već žive i u Njemu ih susrećemo. U Isusu, u svetoj misi, mi danas živimo zajedništvo živih, zajedništvo svetih”, kazao je nadbiskup Cavalli.

Tekst: Velimir Begić
Foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne