Lina iz Južne Koreje: Na Brdu ukazanja molimo za mir u našoj zemlji

Na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije – Male Gospe, prije 21 godinu, 8. rujna 2001. godine povodom 20. obljetnice Gospinih ukazanja, postavljen je Kip Kraljice mira na Brdu ukazanja. Kip su iznijeli i postavili župljani iz Bijakovića, a darovali su ga hodočasnici iz Južne Koreje, koji su posebno molili za mir na svom poluotoku.

Gospin kip je izrađen prema modelu istoga onoga koji se nalazi ispred župne crkve sv. Jakova u Međugorju, kojega je izradio talijanski kipar Dino Felici, a po postavljanju kip je blagoslovio tadašnji međugorski župnik fra Ivan Sesar.

Tim povodom, u jučerašnjim Međugorskim minutama Radiopostaje Mir Međugorje, emitirano je svjedočanstvo mladih iz Južne Koreje, koji su sudjelovali na 33. Mladifestu.

„Živim i studiram u Zagrebu. Zbog Međugorja sam počela učiti hrvatski jezik. U Međugorje sam prvi put došla 2009. godine na Mladifest. Osjetila sam nešto posebno. Bilo mi je jako lijepo vidjeti vjernike u Međugorju i odlučila sam učiti vjeru ispočetka. Hrvatski jezik sam počela učiti preko Gospinih poruka i krunice. Bilo mi je teško učiti hrvatski jezik, ali kada dođem ovdje, molim i slušam, mogu razumjeti što Gospa govori i što Gospa želi od nas. Najviše mi se sviđa što pjesmom i plesom slavimo Gospodina na Mladifestu. U Južnoj Koreji sam bila tiha, povučena i depresivna, ali mi je ovdje prelijepo kada pjesmom slavimo Gospodina. Ovdje je baš posebno, a ove godine na Mladifestu sam naučila kako ljubiti roditelje i obitelj. U našoj grupi ima mnoštvo obitelji iz Južne Koreje. Svi imamo probleme, ali na ispovijedi sam osjetila Božju ljubav, i sada mogu ljubiti svoje roditelje“, kazala nam je Lina iz Južne Koreje, a potom se osvrnula na zavjetni kip Kraljice mira, kojeg su prije 21 godinu darovali hodočasnici iz Južne Koreje.

„To je baš posebno. Znam da su ovdje hodočasnici iz cijeloga svijeta, a nama su dali priliku da mi možemo dati Gospin kip za Brdo ukazanja. To je zavjetni kip za mir na korejskom poluotoku. To je za mir između Sjeverne i Južne Koreje. Mi kada idemo na Brdo ukazanja molimo Vjerovanje, 7 Očenaša, Zdravomarija i Slavaocu, za mir u Koreji, svijetu, i sada u Ukrajini i Rusiji“, kazala je Lina s kojom je bio i njezin prijatelj John.

„Radostan sam što sam opet u Međugorju na Mladifestu. Osjetio sam da smo svi koji smo došli iz različitih dijelova svijeta, da smo svi Gospina djeca, svi smo djeca Gospodina. Ovdje na Mlafifestu slušam prekrasne pjesme međunarodnog zbora i orkestra, i molimo zajedno krunicu svaki dan, idemo na svetu misu i na ispovijed. Ovih dana sam čitao Bibliju, kada je Isus uskrisio Jairovu kćer. On mu je kazao: ‘Ne boj se. Vjeruj samo.’, i vi se ne bojte i naći ćete mir“, poručio je John, a cijeli razgovor poslušajte u audiozapisu.

Andrija Šego

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne