Oko 140 hodočasnika iz Rame uz molitvu i pjesmu i ove godine ide u Međugorju

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju hodočasnici iz Rame oko 140 hodočasnika krenulo je pješice na hodočašće Gospi u Međugorje. U Međugorje će stići sutra, na dan proslave 43. obljetnice Gospina ukazanja.

”Ove godine nas je puno. Sve nas je više pa smo ove godine krenuli u dvije skupine, a večeras ćemo se svi zajedno naći kod Ljutog doca pa onda nastavljamo zajedno. Morali smo se razdvojiti zbog spavanja. Malo je naporno, što je skupina veća to je teže, ali uvijek smo svi koji smo pošli i došli u Međugorje pa će tako, ako Bog da, biti i ove godine”, kazao nam je Ivan Bilić, jedan od hodočasnika, nagalašavajući kako, uz poneki žulj, na putu nemaju nikakvih problema.

Ovo hodočašće dugo je 130 kilometara, prvu noć prespavali su na Blidinju u planinarskom domu, drugu noć u Bogodolu također u planinarskom domu, a večeras treću noć prenoćit će u Ljutom docu, gdje ih mještani već godinama dočekuju hranom i pićem, a njihov dolazak u Međugorju očekuje se sutra poslije podne pred početak večernjeg molitvenog programa.

U Podboru kod Rame blagoslovljen kip Kraljice Mira i Gospin trg

Već najavljuju kako će se ovo hodočašće održati i sljedeće godine te zahvaljuju svima koji im pomažu na putu te se nadaju kako ni njihova djeca neće odustati od ovog hodočašća. Opširnije donosimo u audiozapisu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne