U Međugorju večeras započinju korizmene kateheze srijedom  

U župi svetog Jakova u Međugorje ove srijede započinju korizmene kateheze koje će se održavati kroz svaku korizmenu srijedu u dvorani Ivana Pavla II. iza večernjeg molitvenog programa, odnosno  u 19.30 sati.

Prvu korizmenu katehezu večeras će održati fra Zvonimir Pavičić, međugorski župnik koji će govoriti  o korizmi, povijesti nastanka korizmenog vremena, o današnjoj strukturi korizmenog vremena, duhovnosti te nekim obredima u korizmi, pobožnostima…

”Međugorje je specifična župa, tu je puno hodočasnika, župljani rade neumorno na prijemu hodočasnika kroz cijelu godinu” kazao je za program Radiopostaje Mir Međugorje fra Zvonimir Pavičić, koji je osvrćući se na kateheze kroz došašće koje su kako kaže imale jako dobar odziv pa su na inicijativu župljana kateheze organizirali i kroz korizmu.

”Ovo korizmeno vrijeme ali i vrijeme došašća je posebno milosno vrijeme za župljane. U Međugorju je manji broj hodočasnika te se i župljani  barem malo mogu posvetiti sebi, župi te sudjelovati na katehezama”, kazao je fra Zvonimir Pavičić, ističući kako se kateheze održavaju sa svrhom poduke vjernika da bi vjernike naučili smislu nekoga liturgijskog vremena te da će kroz ostale srijede kateheze  voditi župni vikari u Međugorju s temama post, molitva, i treća kateheza s temom bratska ljubav, djela milosrđa, dobra djela.

Naravno, na ove kateheze mogu doći svi koji žele, a ne samo međugorski župljani, a cijeli razgovor s fra Zvonimirom Pavičićem poslušajte u audiozapisu.

Ivana Čilić

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne